Skip to main content

Nattigheid is live !

Op Wereldwaterdag, 22 maart 2022, is de podcast ‘Nattigheid. Opbeurende verhalen over ons water’ live gegaan met een feestelijke lancering in het Scheepvaartmuseum in Amsterdam. Maker Tracy Metz vertelde in een inleiding over het ontstaan van het idee en over het tweeledige doel dat haar voor ogen staat. Ze wil het gevoel van machteloosheid doorbreken dat ons allemaal overvalt als we aan klimaatverandering denken – en ook laten zien dat de oplossingen niet alleen bij de experts liggen, maar ook bij gewone burgers zoals jij en ik.

Sprekers waren Ferdinand Kiestra, ‘innovator’ bij de Energie en Grondstoffenfabriek, directeur Marjan Kreijns van de proeftuin Green Village aan de TU Delft, en oprichter Peter van Wingerden van de Floating Farm in Rotterdam. Cabaretier Vincent Bijlo sloot de bijeenkomst af met een geestige en scherpzinnige column (‘Pies voor peace!’). Hieronder vind je zowel de afzonderlijke video’s van de vijf sprekers als een opname van de hele lancering – en om te beginnen de teaser van Nattigheid!

Interview met Ferdinand Kiestra, innovator bij waterschap Aa en Maas en mede-oprichter van de Energie- en Grondstoffenfabriek

Interview met directeur Marjan Kreijns van de Green Village aan de TU Delft

Interview met Peter van Wingerden, oprichter van de Floating Farm in Rotterdam

Inleiding Tracy Metz bij de lancering van de podcast Nattigheid

Lancering van de podcast Nattigheid in het Scheepvaartmuseum in Amsterdam op Wereldwaterdag, 22 maart 2022