Skip to main content

Plan B

‘Ik denk dat we te veel vertrouwen op de maakbaarheid die we in de afgelopen eeuwen hebben laten zien’

Wat gaan we doen als het niet meer lukt om het water buiten te houden? Nederland gaat prat op eeuwen van expertise, maar het is de vraag wat je daaraan hebt als de zeespiegel meters rijst en het ’s zomers steeds droger wordt. Wat als west-Nederland onder water loopt?  Hebben we een plan B?

In deze tiende en laatste aflevering van deze serie van Nattigheid bespreken we de meest dramatische scenario’s met drie kenners: weerman en glacioloog Peter Kuipers Munneke, directeur van onderzoeksinstituut Deltares Annemieke Nijhof en landschapsarchitect Eric-Jan Pleijster van LOLA Landscapes, dat een Plan B voor Nederland heeft getekend. Deze gesprekken worden gelardeerd met fragmenten uit de voorstelling ‘Hoogtij’ van Patrick Nederkoorn, over hoe wij omgaan met inconvenient truths als klimaatverandering. De voorstelling reist tot najaar 2023 door het land. Op nattigheid.nl lees je meer over Plan B van LOLA Landscapes.

FEESTELIJKE FINALE

Op vrijdag 28 oktober om 20u vieren we met een opbeurende talkshow de seizoensfinale van Nattigheid in het theater van de OBA, de openbare bibiotheek aan de Oosterdokskade 143 in Amsterdam. Met oa historicus Herman Pleij over hoe het water Nederland en de Nederlanders heeft gevormd, met Kirsten van Santen over het wildzwemmen en met een performance van sound artist Tristan Visser die onderwater muziek maakt met walvissen. Er is een waterquiz waar je kaartjes voor ‘Hoogtij’ kunt winnen en we sluiten af met een flesje Rainbeer, bier gemaakt van regenwater. Dit wil je niet missen! Koop snel hier je kaartjes: https://tinyurl.com/xxhzm9se

Nattigheid.nl | patricknederkoorn.nl