Skip to main content

Let It Rain

Op regenreis door Nederland: waar laten we al dat regenwater?

Ondergelopen kelders, dikke plassen op straat. Het regent steeds vaker en harder. Waar láten we al dat regenwater? In aflevering 3 van Nattigheid ga ik op regenreis door Nederland. Langs Deventer, waar de Regenwaterambassadeurs hun buren helpen het naar de tuin te leiden in plaats van naar het riool. Naar Arnhem, waar ontwerper Floris Schoonderbeek de wondermooie Raintap heeft ontworpen die je het liefst ín huis zou hebben staan. In Tilburg heeft Lucy Bathgate bedacht hoe je het water juist in de stad terug kunt brengen: zij is één van acht burgers die samen het Spoorpark tot stand hebben gebracht. Het gesprek met haar was zo mooi dat je de lange versie in ‘Lezen & kijken’ kunt beluisteren.

Mijn laatste halte is de Green Village aan de TU Delft, het ‘regelluwe openluchtlaboratorium’ waar startende bedrijven hun lumineuze ideeën voor het voorkomen van wateroverlast en het hergebruiken van regenwater mogen uitproberen. Directeur Marjan Kreijns gaf een beeldend interview erover bij de lancering van Nattigheid.

Zoals Regenwaterambassadeur Wim van Vilsteren zegt: “Alle kleine beetjes doen er wel degelijk toe in deze klimaatcrisis.”

raintap.eu | spoorparktilburg.nl  | thegreenvillage.org | onswater.nl