Skip to main content

Over Tracy

Host

Tracy Metz is journalist, auteur, moderator en podcastmaker. Ze komt oorspronkelijk uit Californië, maar is na haar studie in Amsterdam aangespoeld en nooit meer weggegaan. Ze schrijft voor NRC Handelsblad, De Architect en het Amerikaanse tijdschrift Dwell, en is directeur van het centrum voor Amerikaanse cultuur in Nederland, het John Adams Institute. In 2006-’07 kreeg ze de prestigieuze Loeb Fellowship aan de Graduate School of Design van Harvard, en in 2016 de Grote Maaskantprijs voor haar bijdrage aan het publieke debat over onze gebouwde en natuurlijke omgeving. Ze was lid van de tweede Deltacommissie, die de regering adviseerde over onze omgang met water in de komende één tot twee eeuwen, en publiceerde in 2012 haar boek ‘Zoet&Zout: Water en de Nederlanders’.

Over Jonathan Groubert

Producer

Jonathan Groubert is een bekroonde internationale verhalenverteller, verhalende journalist, docent en een van Europa’s eerste podcasters. Tegenwoordig maakt hij (branded) podcasts voor onder meer BNR Nieuwsradio en KLM. Hij doceert storytelling en onderzoeksjournalistiek aan het Radio Netherlands Training Centre (RNTC) en de Rijksuniversiteit Groningen.

Tracy in Nederland

Video

Met de toekenning van de Grote Maaskantprijs in 2016 besloot Tracy om op een vernieuwende manier ons naar Nederland te laten kijken. Samen met multimedia bureau Submarine , podcastmaker De Kostgangers en kunstenaar Jan Rothuizen  maakte ze drie korte films over water, wonen en vrije tijd in Nederland waar geen camera aan te pas kwam: de beelden komen van Google Earth. Bekijk hieronder de film over water:

Zoet&Zout

Boek

Geïnspireerd door haar gesprekken aan Harvard tijdens haar jaar als Loeb Fellow, en vervolgens door haar lidmaatschap van de tweede Deltacommissie, besloot Tracy een boek te schrijven over hoe Nederlands omgang met het water verandert onder druk van klimaatverandering. In plaats van de dijken steeds hoger op te trekken en steeds harder te pompen gaan nu we bouwen met de natuur en het water mee. ‘Zoet&Zout’ was niet alleen een boek – waarvan zij het eerste exemplaar aan kroonprins Willem-Alexander overhandigde – maar ook een tentoonstelling in de Kunsthal in Rotterdam die werd samengesteld door Maartje van den Heuvel.

Idee? Suggestie of gewoon even contact?